Med anledning av många frågor om padelarmbåge, racketvikter, material etc har har vi tillsammans med Bullpadel Sverige tagit fram 5 bra tips:

1. Välj ett racket som väger lätt. Alla utav padelexperternas rackettillverkare väger racketarna och gramvikten skall då anges för varje individuellt racket. Det kan oftast skilja 0-15 gram mellan t ex VERTEX-2 W/HACK W då racketarna tillverkas i en process som både är manuell och maskinell. 

2. Lättare racketar kan t ex heta Light eller W. Bokstaven W förväxlas ofta med Woman, men betyder i praktiken Weight, d v s racketar som har liknande egenskaper och material som de i samma serie utan W, men som väger ca 20-35 gram mindre!
Det är t ex många tränare som spelar med Bullpadel VERTEX-2 och när de är tränare använder VERTEX-2 W, allt för att skona armbågen maximalt. 

3. Bra racketar använder någon form av vibrationsdämpning. För t ex Bullpadel PRO LINE heter det VIBRADRIVE, som är silikonstavar som ligger längs hela handtaget under grundlindan. Detta hjälper till att reducera de vibrationer som fortplantas till bl a armbågen.

4. För ytterligare vibrationsdämpning kan man sätta på det innovativa ergonomiska silikongreppet HESACORE. Det kommer som standard på Bullpadel VERTEX-2 19 och Bullpadel VERTEX-2 CONTROL 19, men går att sätta på som tillbehör på samtliga racketar från såväl BULLPADEL som andra racketmärken.
HESACORE har blivit en mycket stor succé! Fördelarna är vibrationsdämpningen, det ergonomiska greppet som avlastar trycket på fingrarna och att de hexagonala mönstrena som är något fördjupade gör att de luftfickor som bildas gör att många upplever att overgrippet inte blir lika svettigt. Och gillar man inte HESACORE efter en tids användning är det bara att sätta på en vanlig grundlinda.

5. Vid problem, vänd dig till en specialist/någon som behandlat detta tidigare avseende behandling, rehab och förebyggande övningar. Det kan vara stötvågsbehandling, akupunktur, etc etc.

Alla produkter som hjälper dig att bli av med padelarmbågen finns här hos oss på Padelexperterna.

Källa: Bullpadel Sverige, Tomas Ripstrand.