Året var 1984, nuvarande padel legendaren Emilio Forcher stöter på denna nygrundade fantastiska sport. Emilio har därefter dedikerat en stor del av sitt liv till just padel, han blev en pionjär och ambassadör för padel och har haft en stor påverkan på sportens tillväxt.

Rackhistoria och Side Spin

När Emilio först stötte på denna fantastiska sport var racken gjorda av trä, detta hade en väldigt negativ påverkan på leder då de var tunga och klumpiga. Om vi hoppar fram några år i tiden så blir Carlos Daniel Pérez, (tillverkare av bilkarroser av glasfiber) ett stort fan av padel. Efter en frustrerande match med trärack kommer han på idén att uppfinna ett glasfiberbelagt padelrack. Detta racket hade istället en kärna av gummi vilket skulle förbättra kontrollen samt förebygga skador genom minskade vibrationer.
Carlos gav 5 prototyper till Argentinas dåvarande bästa spelare, men de anpassade sig inte till den nya modellen. Alejandro Lasaigues gav racket vidare till sin yngre bror som senare blev en världsfigur inom padel. Dåvarande nummer ett och världsmästare Cecilia Baccigalupo gav vidare sitt rack till Emilio Forcher. Efter att ha spelat med detta racket försvann Emilios epikondylit (padelarmbåge/tennisarmbåge). Detta fångade Emilios uppmärksamhet och han letade därför upp tillverkaren och sa att "Detta är framtiden." Han tipsade alla padelspelare om detta typ av rack och fler och fler började använda det. Därmed grundades märket SANE och detta typ av rack etablerades som det bästa sättet att tillverka rack. Emilio fick kunskap om tillverkning som han dessutom kunde testa personligen i sitt sökande efter det perfekta padelracket.

 

Side Spin

1993 hyrde Emilio Sane-varumärket tillsammans med Carlos Rácaro under ett år. För att kunna fakturera skapades företaget Side Spin SLR. Efter detta år började företaget sälja produkter under varumärket Side Spin. Med sin egen fabrik i Argentina hade Emilio och Carlos all chans i världen att skapa det perfekta padelracket.

Side Spin - Tidigare spelare

Pablo lima håller i ett rack
Pablo Lima (Vänster bild) Juani Mieres - Miguel Lamperti (Höger bild)
Emilio forcher
Emilio Forcher - Alejandro Lasaigues (Vänster bild) Emilio Forcher - Fernando Belasteguin (Höger bild)
Cata Tenorio (Vänster bild) Alejandro Lasaigues - Cecilia Baccigalupo - Alejandro "El Mago" Sanz (Höger bild)
Agustín Gómez Silingo (Vänster bild) 1990 Fernando Belasteguín - Guillermo Demianuik (Höger bild)
1990 Fernando Belasteguín - Guillermo Demianuik

 

Argentisk ekonomisk kris.

Eftersom Side Spin var ett välkänt varumärke i Argentina, Brasilien och Uruguay, var det bara den argentinska ekonomiska krisen som gjorde att varumärket inte kunde sätta fart i Europa där padeln främst i Spanien växte snabbare än någon någonsin hade kunnat tro.
År 2020 har Side Spin avsett att etablera sig i Europa där vi på padelexperterna har fått äran att vara en av de första återförsäljarna i Sverige. Side Spin har som vision att bli referensmärket inom sporten och vara med i den fantastiska utveckling som padel just nu genomgår.

 

Med övertygelse om varumärkets kvalitet och fasta värderingar kan vi försäkra att Side Spin får dig njuta av det här spelet som du aldrig har gjort tidigare. De har ett idealiskt rack för varje spelare och det finns säkert ett Side Spin-rack som tar just dig till din nästa spelnivå. Om du ännu inte har spelat med ett Side Spin så har du missat något.

 

Info tagen från Side Spin Sverige