Racketvård - Hur du ökar livslängden på ditt rack.

Med bara några lätta knep kan du öka livslängden på ditt rack, men även göra så att du spelar bättre. Vi listar våra bästa tips för att du ska kunna dominera ute på banan.

1. Byt grepplind ofta!
Vikten av att ha en bra och fräsch grepplinda på racket är väldigt viktig för ditt spel och det krävs att man byter ut den ofta. Friktionen mellan svettiga händer och grepplindan gör att grepplindan torkar och försämras. En dålig grepplinda kan påverka ditt spel negativt, då en sliten linda gör det svårare hålla racket korrekt. Det kan även öka chansen för att få S.K "padelarmbåge". Vi på Padelexperterna rekommenderar att du byter lindan efter cirka 4-8 gånger för ett optimalt grepp. Hitta din nästa linda här

2. Använd fodral eller padelväska 

För att skydda racket under transport mot stötar rekommenderar vi att du använder ett fodral eller padelväska. Väska eller fodral skyddar även racket mot temperaturskillnader och smuts. Vid hastiga temperatur finns det att racket spricker. Vi rekommenderar ej att lämna racket i bilen!

3. Använd ramskydd

Det flesta skadorna på racket uppstår vid kontakt med en hård yta. Ett ramskydd hjälper inte mot hårda slag men skyddar mot "lättare" kontakt och mot lacksläpp. Du hittar ramskydd här.

4. Studsa inte upp bollen med hjälp av racket. 

Vanligt bland padelspelare som kommer ifrån tennisen. Detta ska man inte göra då det blir som att slå racket mot en hård yta och kan göra att racket spricker lättare. Ta upp bollen med handen alternativt ta upp den med hjälp av foten så lovar vi att racket kommer hålla längre. 

5. Undvik att slå racket mot handflatan

Att slå sitt padelrack mot handflatan som man gör i tennis för att känna spänsten på strängarna är inte att rekommendera. Att slå racket mot handflatan försvagar rackets kärna. Det kan leda till att det uppstår sprickor i racket. 

6. Minimera risker

Padel är kul och självklart ska man försöka ta alla bollar. Ibland kan det dock vara värt att inte slå på en boll vid glaset/gallret/underlaget då racketen inte tål hårda träffar mot annat än padelbollar ifall du är rädd om ditt racket.