Varför ska man ha padelskor?

Våra kunder undrar ofta varför det är bättre att spela i padelskor, de menar på att det bör funka med vanliga inomhusskor på padelbanan. Att satsa på ett par padelskor är en långsiktig investering för både kroppen och ditt spel. Padelskor är enbart konstruerade för padelspel och inget annat. Padel har ett unikt vertikalt rörelsemönster som man inte hittar i någon annan sport och av denna anledning är padelskor mindre förstärkta än exempelvis tennisskor. Med den unika undersulan får man maximalt med fäste samtidigt som den tillåter snabba rörelser vilket är mer förmånligt för spelet. När man köper padelskor är det därför viktigt att man tänker på att skon sitter åt eftersom detta hjälper att undvika skador samt att det skapar det bästa fästet.

På padelexperterna har vi olika typer av padelskor som passar alla typ av spelare, både de nya och erfarna. Här är några exempel:

Adidas Solecourt
Skon för den padeltokiga som har högsta krav på kvalitet.

Adidas värsting skor utvecklad för att skapa det maximala greppet i mattan samtidigt skorna möjliggör snabba rörelser. Med en otrolig hög komfort och stabilitet tack vare kombinationen av ett PU - hölje och en formgjuten hälkopp så är Adidas Solecourt den ultimata padelskon. 

Bullpadel Vertex Grip 2021 Marino 
Skon för spelaren som värdesätter komfort med ett bra grepp. 

Skon för spelaren som ställer krav på kvalitet som vill ha en bekväm sko för alla slags ändamål. Funkar utmärkt både på padelbanan eller gymmet. Vertex Grip är tack vare sina rotax plattor perfekt lämpad för alla de olika rörelser som padeln har. 

Adidas Courtjam Herr
Skon för nybörjaren som söker en sko som är mer gynnsam för det intensiva spelet i padel.

Adidas Courtjam är skon med perfekt komfort, redo för alla utmaningar padeln erbjuder.